top of page

Over Textiel Troch

Op 6 september 1976 ging Textiel Troch van start met de verkoop van voeringen gericht naar de confectie en detailhandel toe. In alle confectie-bedrijven werd de chronometer bovengehaald en alle werken tijdsgebonden uitgevoerd (Time is money).

 

Hans Troch ging toen op zoek naar een tegemoetkoming op dit vlak en hij creëerde een totaal nieuwe mothode, een binding van een tricot charmeuse met een acetaat of polyamide binding als gevolg. En zo ontstonde de ‘Polino’. Deze kwaliteit was aangenaam, bewegelijk, soepel en was bij het versnijden een plezier voor de confectie. ‘Polino’ was duurder als de concurrenten PA en PES, maar toch werd het een populair product. In de jaren tachtig ging het meer om de kwantiteit dan de kwaliteit van het textiel. Desondanks is Textiel Troch kwaliteit blijven nastreven, ook doorheen deze moeilijke periode.

 

Buitenlandse vertegenwoordigers werden aangetrokken. Europa en de Scandinavische landen werden geleverd; ook werd elke groothandel aangesproken.  De aanmaak van neutrale planken kon perfect met het voorziene machinepark van Menschner.

 

De jaren negentig stonden vooral in het teken van meer technisch doek.  Zo werd ook de automobiel- en tapijtnijverheid bewerkt bij middel van speciaal uitgeruste biais-materialen. Rond 2000 stond opnieuw een nieuwe uitdaging voor de deur, het brandvertragend en brandwerend uitrusten van zowel decoratie- als voeringstof.  In 2007 produceerde Textiel Troch ook voor de medische wereld. Vandaag de dag handelt Textiel Troch veelal in hoogstaand Textiel, zoals Satino, Trobelle, Baroma en uiteraard de eigen ontwikkelde Polino. Steeds voeringen, tussenvoeringen en fournituren in stock.

pexels-photo-1475032.jpeg
bottom of page